Quote slide sinterklaas 2021.jpg

HET SINTERKLAAS FESTIVAL >

Update 17 november:

Door de coronamaatrdegelen wordt het Sinterklaas Festival afgeslankt: korter en soberder. Zo blijven de terrassen op de Krijn Taconiskade gesloten tussen 12.00 en 14.00 uur. U kunt bij de horeca binnen gewoon allerlei lekkers bestellen! Er zullen verder geen kramen met lekkers, geen kinderspelen en geen podium-activiteiten zijn. De organisatie vindt dit heel jammer, maar: Sinterklaas komt gelukkig wel gewoon! Voor dit evenement moeten alle bezoekers boven de 17 jaar een Corona-toegangsbewijs tonen.

-----

Op zaterdag 20 november om 13.00 uur komt Sinterklaas weer in de Haven van IJburg! Dat vieren we dit jaar met een heus Sinterklaas Festival. Vanaf 12.00 uur kunnen de IJburgse kinderen en hun familie het festivalterrein op, om zo een mooie plekje te zoeken vanwaar ze de Sint goed kunnen zien langslopen. Verder zijn er natuurlijk de Burgerjuffrouw, een poppenspeler en delen Pieten zakjes (glutenvrij) strooigoed uit aan de kinderen. 

 

PROGRAMMA >

Het programma is als volgt:

12.00 uur: festivalterrein gaat open

13.00 uur: Sint arriveert met zijn Pieten en loopt rondje door de haven

14.00 uur: Sint vertrekt weer 

Het festivalterrein heeft 5 ingangen. Je kan zelf kiezen via welke kant je de haven in wil komen. We raden je aan vooral te voet te komen. Zo weet je zeker dat je lekker makkelijk naar binnen kan en niet hoeft te zoeken naar een plekje voor je auto of fiets. De Krijn Taconiskade is aan alle kanten helemaal afgesloten voor verkeer.

Op de plattegrond hieronder zie je waar de ingangen zijn!

Kaartje Sinterklaas Festival 2021.png

GRATIS TOEGANG, MAAR.. >

We zijn heel blij dat de Sint weer komt. En we willen natuurlijk dat zo veel mogelijk kinderen

een glimp van hem kunnen opvangen of misschien zelfs even op de foto. Daarom is de toegang gratis en uiteraard iedereen welkom!

 

Tegelijkertijd hebben we te maken met de huidige Covid-19 maatregelen. Dat betekent dat we verplicht zijn om een QR code te vragen, aan iedereen vanaf 17 jaar en ouder, om op het Sinterklaas Festival terrein te komen. Een QR code in de CoronaChek-app of op papier. Daarbij moet iedereen die 14 jaar of ouder is een legitimatiebewijs laten zien. Dat is in Amsterdam de regelgeving. Gelukkig kan het festival daardoor wel doorgaan!

 

We rekenen op jullie begrip en vooral veel blijdschap dat er weer een intocht is!

TESTEN VOOR TOEGANG >

Er is sinds 16 november een permanente Testen voor Toegang locatie in het pand van IJscuipje (Pampuslaan 43). Via testenvoortoegang.nl kan je een gratis afspraak maken om je op deze locatie te laten testen!